Любомира почва работа в цигарена фабрика

Любомира почва работа в цигарена фабрика | StandartNews.com

Благоевград. 22-годишната майка от Благоевград Любомира Стоянова сбъдна едно от желанията си – да има сигурна работа и доходи.

Утре (вторник) започва нейният стаж в цигарената фабрика „Благоевград БТ". Ще бъде редовна смяна, за да може да се грижи за своя син Даниил, който е на година и десет месеца.

„Ще работя като чистачка, ще отговарям за хигиената. Няма срамна работа. Ще дам всичко от себе си, за да не се изложа. Мечтала съм да получа каквато и да е работа в цигарената фабрика. Благодаря от сърце на вестник „Стандарт", който не само разказа историята ми, но и поде кауза заради мен, от ежедневника говориха с ръководството на „Булгартабак холдинг", сподели щастливата благоевградчанка.

Борбената млада жена загубила баща си преди 2 години, като наследила огромни дългове на покойния си родител към банки. Над нея като дамоклев меч висеше опасността да загуби и второто ипотекирано от него жилище. И да остане без покрив над главата си заедно с 16-г. си брат Марио и със сина си Даниил.

Заради непосилен кредит от над 70 000 лева към една банка плюс още над 15 000 лева към друга. Но след публикациите ни много добри хора се трогнаха от съдбата на Любомира и й протегнаха ръка за помощ. Сред тях е и депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов. Той на два пъти бе в Благоевград и помогна на Любомира да получи всички документи по кредита на баща си. Готов е да погасява и част от дължимото към банката.

„Не ща подаръци от банките, а шанс да разсрочат дълговете. Млада съм, готова съм цял живот да работя, за да ги върна, но детето ми да има покрив над главата си", изповядва младата благоевградчанка. Към нея вече има протегнати ръце за помощ. И сега тя не бива да пропуска този шанс. За да има дом малкият Даниил...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай