Лудо време в петък - някъде сняг, другаде 20°

Четири сезона в България в рамките на само един ден

Лудо време в петък - някъде сняг, другаде 20° | StandartNews.com

Лудо време ни очаква в петъчния ден. Дъжд, гръмотевици и сняг ще има в голяма част от България, а по морето температурата ще стигне до 20°, прогнозират от MeteoBalkans.

Тази ниощ облачността над западната половина от страната ще се увеличава и до сутринта ще е значителна.  Сутринта в планинските райони и в Горнотракийската низина ще е сравнително хладно  – до 0° и 5°. Доста по-топло ще се задържи в Източна България и Предбалкана, където ще духа до умерен южен вятър, а очакваните минимални температури са между 8-12°. 

През деня увеличението на облачността ще обхване цялата страна. Валежи от дъжд се очакват над крайните югозападни и северозападни райони от страната. По-значителни и придружени от гръмотевици ще са те над Югоизточна България.

Вятърът в страната все още ще е силен, а на север и в източните райони от страната - до силен поривист. Максималните температури ще са между 10° и 15°. Доста по-топло ще се задържи в източната половина от страната, където градусите ще достигат 17°-20°. 

След обяд и привечер в северозападната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне рязко понижение на температурите. Валежите там да преминат и в сняг, не са изключени и заледявания.

Времето в планините няма да е подходящо за туризъм - през целия ден ще е облачно, а след обяд и с валежи от сняг. Температурите рязко ще се понижават. Ще духа силен, по билата и временно бурен югозападен вятър. След обяд той ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около 0°. 

По Черноморието до обяд времето ще е приятно, но след това очакваме влошаване и валежи. След обяд дъждовете ще са значителни и придружени и от гръмотевици. Максимални температури на въздуха: 14°-20°. Късно през нощта срещу събота понижението на температурите ще обхване и Източна България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай