Луд скандал! Дъщерята на Елизабет скочи на Камила

За никого не е тайна, че кралицата консорт не е сред любимките в кралското семейство

Луд скандал! Дъщерята на Елизабет скочи на Камила | StandartNews.com

За никого не е тайна, че Камила не е сред любимките в кралското семейство. Сега обаче, след излизането на новата книга на кралския биограф Анджела Левин, става ясно, че отношението между някои от кралските особи е повече от аристократично дипломатично. 

В книгата се говори за принцеса Ан и нейните думи, изречени по адрес на Камила. В изданието "Камила, херцогиня на Корнуол: оцеляла в кралското семейство", Левин пише, че Ан "от години е против даването на Камила на титлата кралица-консорт". Дъщерята на кралица Елизабет Втора дори си позволява да каже, че „Камила никога няма да стане истинска кралица“, пише woman.bg.

Анджела Ливайн пише също, че когато Корнуол за първи път влязла в британското кралско семейство, тя имала „трудности да се справи със студеното поведение на Ан“ и че принцесата, от своя страна, „стояла възможно най-далеч“ от сегашната кралица-консорт.Писателката не изключва причината за напрежението да се дължи на връзката им с Андрю Паркър-Боулс, бившия съпруг на Камила, с когото принцеса Ан също е имала връзка.

Ан не е могла да се омъжи за Андрю, защото той е бил католик (а до 2013 г. на членовете на кралската фамилия е било разрешено да се женят само за членове на Англиканската църква). По-късно Паркър-Боулс се жени за Камила, която тогава няма нищо общо с Бъкингам.

Според Левин, принцесата все пак е приела Камила, виждайки колко усърдно работи за монархията, поне привидно.

Интересна информация излезе тези дни и за сестрата на Елизабет Втора - принцеса Маргарет. Двете се обичали изключително много, но водили доста различен начин на живот.

Денят на Елизабет Втора е започвал рано и то не с нейните собствени желания, а с отговорностите, които е поела към държавата и обществото.

Маргарет обаче не е била готова на подобни компромиси със себе си. Тя ставала около 9 сутринта, но първо закусвала в леглото, а след това се излежавала поне два часа, слушайки радио и четейки вестници. Следвал един час във ваната, а след това и коктейл с водка. Това бавно събуждане за новия ден било последвано от обилен обяд от четиристепенно меню.

Отива си от този свят на 9 февруари 2002 г. Но остава в историята като една от най-скандалните кралски особи, за които свободният дух е начин на живот.

Интересно дали сега Камила и Чарлз ще могат да жертват собствените си желания в името на народа и държавата, както е правила Елизабет Втора години наред.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай