Събота,

Лоша новина за пенсията на Марги Хранова

От: Агенция Стандарт -
4375
Лоша новина за пенсията на Марги Хранова
A
A
A

Със 117 лева под минималната пенсия получава обичаната естрадна звезда Маргарита Хранова, пише "Минаха години". Дори след увеличението от юли пенсията на певицата продължавала да стои закотвена на 350 лева. „Дано не допирам до нея“, жалва се изпълнителката на „Устрем“, която взема едни от най-оскъдните пари в цялата артигилдия.

Цяла България вижда от 50 години насам, че тя е един от най-всеотдайните представители на своя бранш. Родена през 1951 г., Маргарита Хранова дори не могла да се „класира“ за минималния размер от 467 лева, който влезе в сила от 1 юли, тъй като и тя подобно на мнозина свои колеги имала проблеми с доказването на стажа, които десетилетия наред стоят все така неразрешени.

Голямата певица признава, че все още в душата си чувства обида, че през 2019 г., когато е сред предложените за персонална пожизнена пенсия в размер на 700 лева, от Министерството на културата отказаха да й я дадат, без да посочат доводи за това. Дори не се обадили да съобщят решението си. Почитатели на певицата са убедени, че творчеството й и дългогодишната кариера ще бъдат оценени достойно, но кога – не се знае.

За да се издържа Хранова разчита на концертната си дейност, която не прекрати дори по време на пандемията и продължаваше да има срещи със своята многобройна публика. 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com