Кристиана иска да учи в чужбина

Кристиана иска да учи в чужбина  | StandartNews.com

Голям екшън са били последните месеци за крехката и фина Кристиана Асенова. 14-годишната тийнейджърка от Търговище спечели "Големите надежди", но освен че се готвеше за изявите си в шоуто на Нова, й се налагало да учи повече - седмокласничка е и имала матури. По български Криси завоювала петица, а по математика 5,40. Вчера родният й град я очакваше с нетърпение и в училището й готвеха посрещане като на суперзвезда. Всички ми казват, че се гордеят с мен, плахо изрича красивата девойка с изящни очи. Цяла нощ не е мигнала от вълнение и споделя, че се чувства като в приказка. Не може още да осъзнае какво се случва. Еуфорията и аплодисментите понякога не са особено здравословни за толкова малко момиче, но Кристиана си дава сметка, че има риск да се плъзне по звездоманията и затова се старае да не преувеличава успеха си.

Близките й приятели и бездруго я описват като много скромно и естествено момиче. Тя завършва седми клас във II СОУ "Проф. Никола Маринов" в музикална паралелка с профил пиано. По време на шоуто се сдобила с още приятели, но тя е разумна и знае, че малцина са истинските. Сред доверените й лица е Александра. Стоислав пък е гаджето на Кристиана, певец, от същото училище, но с две години по-голям от нея. Той е страхотен човек, през цялото време ме окуражаваше, казва Кристиана и обещава да го почерпи. Парите от шоуто тя ще пази за образованието си след 12 клас и смята това да се случва някъде далеч, но не и в България. Наясно е, че световният шоубизнес е преживял какво ли не, и възнамерява да върви напред без скандали, да бъде естествена и разчитаща предимно на гласа си.

Сестричката на Кристиана - Симона, също се изяви на сцената на "Големите надежди", но не успя да продължи. Тя е на 9 години и от четири върви по стъпките на кака си. Плаках тогава, когато тя отпадна, но Симона осъзнаваше сама, че има още да учи, да добива опит, разказва чаровната победителка. Талантът й усеща баба й, която я завежда в школата "Ню войсес", когато Кристиана е на пет годинки. Казва, че дължи много на преподавателката си Десислава Станкова, а с всички 30 хлапета от "Ню войсес" са приятели и се обичат като в голямо семейство. Кристиана няма план "б" за бъдещето си, защото не си представя, че ще прави друго освен музика.

Освен паричната награда тя спечели обучение в академията на Пол Маккартни в Ливърпул, както и участие на седмия международен фестивал на изкуствата "Орфей" в Италия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай