Кой е цветът на 2022 г. според Pantone

Very Peri е синьо-лилав нюанс, чието име произлиза думата periwinkle - английското наименование на вечнозеленото растение малка винка

Кой е цветът на 2022 г. според Pantone | StandartNews.com

По традиция в края на годината Pantone обявява какъв ще е цветът на следващата. Институтът, който се занимава с проучване на глобалните трендове и анализ на цветовете определи за цвета на 2022 г. Very Peri.

Very Peri е синьо-лилав нюанс, чието име произлиза думата periwinkle - английското наименование на вечнозеленото растение малка винка.

От Pantone поясняват, че цветът е комбинация от сигурността на традиционното сиво и енергичността на червеното. Изборът точно на този нюанс е повлиян от набиращата популярност метавселена и локдауна в следствие на Covid-19 пандемията.

Според института Very Peri трябва да ни донесе оптимизъм, динамика и импулс за творчество, и изразяване на креативността ни. "Излизаме от период на голяма изолация, възприятията ни за света са променени, физическият ни и дигитален живот са се смесили по неочакван начин," допълват от Pantone, пише dir,bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай