Колко пари даде Анди Гарсия на уличния музикант

Ще помня тази среща докато съм жив, споделя саксофонистът Данго

Колко пари даде Анди Гарсия на уличния музикант | StandartNews.com

Уличният музикант, който получи аплодисментите на Анди Гарсия за изпълнението на мелодията от филма "Кръстникът", не повярвал, че човекът, седнал до него е холивудският актьор.

Ударих се по главата, реших в началото че ме лъже, разказа уличният саксофонист Владимир Илиев, по-известен като Данго, пред бТВ. Той е от семейство на музиканти. Научава се да свири популярната мелодия от „Кръстникът“ в Испания, където живее повече от 10 години.

От 16-годишна възраст свири на кларинет, а от скоро и на саксофон. Всеки ден пътува десетки километри, за да стигне до София и да свири на улицата. Така той и синът му изкарват препитание за семейството.

Преди няколко дни, докато свири популярната мелодия, дори не подозира, че неговият слушател е Анди Гарсия - актьорът, който се превъплъщава в последния кръстник от култовата филмова трилогия. „Свиря, идва човекът, аз не го познавам. Идва с преводач. Аз не го познавах кой е и като ми каза преводачът, аз се ударих по главата. Реших в началото, че ме лъже“, разказва Данго. 

Казва, че изборът на мелодия и срещата с Анди Гарсия е била съвсем случайна. „Човекът седна до мен, прегърна ме. Стана ми неудобно, засрамих се. Извади 100 лв. и ми остави. После още 10 евро ми остави в куфара“, разказва още Данго.

Данго споделя, че ще помни тази среща докато е жив и ще разказва за нея на внучката си, която е още на 5, но вече мечтае да свири на цигулка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай