Неделя,

Хиляди получиха китайски тайнствени семена

От: стандарт -
A
A
A

 

Хиляди жители на САЩ, Канада, Нова Зеландия, Португалия и Великобритания получиха по пощата малки пакети, в които има тайнствени семена, пише The Guardian.

На опаковката на пакетите пишело, че са играчки или бижута, но вътре имало бели или черни семена от неизвестни растения. Разликата била заради митническите радпоредби, предполагат журналистите. На бандеролите обаче бил указано, че идват от Китай.

Само във Флодира тези странни пакети са получили повече от 600 души, същото се случило още в 12 щата. Аграрното министерство на САЩ излязло с призив да не се садят семената, а да се унищожават.  Една жена от Тексас обаче решила да не спази забраната, но казала, че нищо не поникнало.

САЩ и Великобритания започнали свое разследване. Една от версиите е, че става дума за китайски мошеници, които пращали семената на случайни адреси, тъй като искали да искали впоследствие да ги продават в онлайн магазини.

Китайските власти обаче веднага се разграничили като заявили, че пощенските марки са фалшиви и е абсурд семената да тръгват от Поднебесната империя. Те поискали пакетчетата да ги изследват и да правят свое собствено разследване.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички