Какво свързва Леонардо ди Каприо и Одеса

Актьорът е посланик на мира към Върховния комисариат на ООН за бежанците

Какво свързва Леонардо ди Каприо и Одеса | StandartNews.com

Леонардо ди Каприо е дарил средства на хуманитарни организации, подкрепящи Украйна - въпреки че по-рано разпространената новина, че холивудската звезда е дарила 10 млн. долара, се оказа невярна, съобщава ABC News.

През последните дни в интернет се появиха редица публикации, че Ди Каприо е дарил 10 млн. долара на организация в полза на Украйна, която е родната страна на баба му по майчина линия.

Но информацията за дарението на Ди Каприо е била неточна, заявява близък източник до актьора, който е пожелал анонимност, тъй като те не е бил упълномощен да говори публично по въпроса.

Ди Каприо обаче е дарил средства на хуманитарните организации CARE International, Международния спасителен комитет (IRC), Върховния комисариат на ООН за бежанците (UNHCR) и Save the Children International в подкрепа на Украйна, казва източникът, като не посочва какви са били предоставени суми от страната на актьора.

Леонардо ди Каприо се срещна с Владимир Путин през 2010 г. по време на конференция в Санкт Петербург за сибирския тигър, който е застрашен от изчезване вид. Откровен защитник на околната среда, Ди Каприо е посланик на мира към Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Хелене Инденбиркен - бабата по майчина линия на 47-годишният актьор, е родена в Одеса под името Йелена Степановна Смирнова, но емигрира с родителите си в Германия през 1917 г. Тя умира на 93-годишна възраст през 2008 г., припомня ladyzone.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай