Какво свързва Асен Василев и Атанас Атанасов

Министрите в новия кабинет са завършили в различни години Езиковата гимназия в Хасково

Какво свързва Асен Василев и Атанас Атанасов | StandartNews.com

Училище и хор свързват двама от министрите в новия кабинет. Асен Василев и Атанас Атанасов са завършили в различни години Езиковата гимназия в Хасково, която е завършил и бившият министър от ГЕРБ Делян Добрев.

Днес преподавателите в гимназията се вълнуват заедно със своите бивши ученици. Много очаквали от вицепремиера и финансов министър Асен Василев, който завършил през 1996 година и спечелил Златаровска премия.

"Той блестеше по всички предмети, просто беше много ерудиран от малък, много създаваше ситуации, в които влизахме в научни разговори, което беше интересно за всички", заяви пред БНТ Магдалена Чучева, преподавател.

Като активен участник във всички културни мероприятия на гимназията и града помнят новия министър на културата Атанас Атанасов, който дори намирал време за спорт.

"Обичаше тениса, но намираше време да е активен в часовете. Имаше едни моменти, когато и биологията му беше приоритет", допълни Магдалена Чучева.

"Неговото може би най-добро качество е неговата доброта и състрадателност. Имайте предвид, че това е човек с висока степен на отговорност", добави Дарина Влайкова, преподавател.

Училището не за пръв път изпраща министри с пожелания за успехи, негов възпитаник е и бившият министър от кабинета на ГЕРБ - Делян Добрев.

"Да постигнат това, заради което са станали министри и заради което са влезнали в политиката, защото съм сигурен, че за тях политиката не е самоцел, а начин да реализират това, което всички искаме - България да стане едно по-добро място за живеене", каза още Деян Янев, директор на ГПЧЕ-Хасково.

Добрев, Василев и Атанасов имат и още нещо общо - и тримата са били от просъществувалия повече от 20 години хор "Лира". Добре е всеки министър да има глас, казват по този повод в Хасково.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай