Какво направи Меркел в първия си ден като пенсионер

Бившият канцлер на Германия се закани да се наспи

Какво направи Меркел в първия си ден като пенсионер | StandartNews.com

Противно на твърденията на бившия германски канцлер Ангела Меркел, че възнамерява да се наспи, след като се оттегли от поста на правителствен ръководител, тя е напуснала дома си още в 8:20 ч. сутринта в първия си ден в пенсия, съобщава „Билд“, проследил бившия канцлер.

Меркел е напуснала апартамента си в Берлин в четвъртък и е тръгнала към новия си офис на улица "Унтер ден Линден". По-късно Меркел е влязла да пазарува в супермаркета „Hit Ullrich“. В магазина бившият канцлер е била с охранител, но е заснета сама да бута количката си в магазина, отбелязва вестникът.

По-рано Меркел заяви, че възнамерява "да се наспи", след като напусне канцлерския си пост, припомня „Билд“.

Медиите съобщиха, че Меркел ще има офис на улица "Унтер ден Линден", където се намираше и офисът на Хелмут Кол, след като той напусна поста на канцлер. Според "Шпигел" сградата на Бундестага на улица "Унтер ден Линден", където сега се намира офисът на Меркел, преди това е била резиденция на министъра на образованието на ГДР Маргот Хонекер. 

Меркел планира да напише автобиография за политическата си кариера, съобщи междувременно пред „Шпигел“ Беате Бауман, бивш ръководител на офиса на германското правителство.

"Канцлерът няма намерение да разказва цялата си житейска история. Тя би искала да обясни основните си политически решения със свои думи и връзката им с житейския ѝ път", каза Бауман, цитиран от БГНЕС. Според Бауман, която ще помага на Меркел в този труд, "най-важните пунктове вече са очертани. Проектът ще продължи две до три години. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай