Как модните брандове влязоха в гейминг индустрията

Обличат героите, добавят им акне, лунички и целулит

Как модните брандове влязоха в гейминг индустрията | StandartNews.com

Модната марка Burberry обяви партньорство с базираната в Китай Tencent, разработчик на мултиплейър онлайн играта Honor of Kings. Сега играчите ще могат да купуват дрехи (или, както го наричат ​​геймърите - кожи), за да облекат своите герои. Сред наличните опции Burberry предлага както дъждобран с подпис, така и други дрехи в разпознаваем стил. Honor of Kings е подобна на популярните игри на Запад като League of Legends или Dota 2, според компанията, с над 100 милиона активни потребители дневно по целия свят, пише Комерсант.

Според South China Morning Post обаче плановете са се променили - Tencent Holdings точно вчера е премахнал кожите, без да има време наистина да ги включи в играта с мотива, че британската модна къща отказва да купува памук, произведен в Синдзян. Миналата година базираната в Лондон Burberry заяви, че не използва суровини от Синцзян, тъй като официален Пекин отрича обвиненията за геноцид и принудителен труд в региона. За геймърите това може да е разочароваща новина - луксозните виртуални тоалети са високо ценени в игралната среда.

Това не е първото преживяване от този вид за английска марка - през 2019 г. марката пусна играта B Bounce, в която играчите контролират персонаж във формата на елен, облечен с монограмно яке. Целта беше - колкото и смешно да звучи - да отскочи нагоре между стъклените платформи, за да достигне Луната. Победителите бяха възнаградени с персонализирани GIF файлове и виртуални якета Burberry. „Експериментирахме с игри в Китай, но B Bounce е първото ни разширение на играта в този формат, за да забавляваме и да се свързваме с нашите нови, по-млади потребители по света“, коментира Марк Морис, старши вицепрезидент на Burberry по бизнес по това време. . В действителност в реалния живот малко млади геймъри могат да си позволят луксозно облекло, но получаването на такъв статус в игралното пространство е постижима цел. Такива успешни сътрудничества стартираха по различно време от Louis Vuitton и Prada - те разработиха кожи за героите на видеоиграта Final Fantasy XIII. League of Legends също си партнира с Louis Vuitton.

Сътрудничеството на модни марки с играта Animal Crossing: New Horizons се развива най-активно - стартира по време на пандемията и става популярна сред милиони хора по света, които имат повече свободно време. Модни марки като Valentino, Tommy Helfiger, Marc Jacobs и GCDS бяха интегрирани в играта.

В края на миналата година Demna Gvasalia, креативен директор на Balenciaga, отиде още по-далеч и вместо скинове представи на феновете на марката пълноценна видео игра. Afterworld: The Age of Tomorrow. „Аватарът на героя се движи през отделни зони, мотивиран от задачи и взаимодействия“ - така описаха играта създателите му.

Козметичните гиганти не изостават от модните марки - сътрудничеството със Sims и Animal Crossing става все по-многобройно. Към пионерите на онлайн грима Givenchy се присъединиха MAC и Urban Decay. Gucci и Escada представиха новите си аромати, а Gilette Venus  се стреми към приобщаване със специално проектирана „лятна линия за грижа за кожата“, която позволява на сим играчите да добавят на своите герои акне, витилиго, лунички и целулит. Други опции включват псориазис, косми по ръцете, татуировки, белези, изгаряния, стрии, мастектомия, пигментация, протезиране, екзема, розацея, бръчки или различни видове тяло.

Но поколението Z не живее само с игри - привличайки млади потребители на своя страна, италианската модна къща Gucci пусна първите си цифрови маратонки - те могат да бъдат закупени и изпробвани само в специални приложения. Това е сътрудничество с беларуската компания Wanna, която създава приложения, използващи добавена реалност. Сравнете - истинските маратонки струват 1000 евро, виртуалните - само 12. Само за тези, които не могат да си позволят истински продукти на Gucci, но в същото време са добре запознати с технологиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай