Понеделник,

Изненада! Разкриха защо Андре Токев карал с нарязани гуми

От: Рачо Рачев -
1438
Изненада! Разкриха защо Андре Токев карал с нарязани гуми
A
A
A

Съпругата на шеф готвача Андре Токев Мария опитала неуспешно да предотврати пиянската му изцепка зад волана отпреди месец, пише „Уикенд“. Жената на прочутият кулинар собственоръчно е нарязала и четирите гуми на белия пикап „Мерцедес“, с който Токев опасно криволичеше по Околовръстно шосе в София, преди да бъде спрян от полиция и арестуван заради шофиране в пияно състояние.

Часове преди Андре Токев да бъде принудително свален от мощното си возило от полицията и тикнат в ареста, кулинарът заседнал на софра с приятели в компанията на съпругата си Мария. В късните следобедни часове на 31 октомври Токев вече бил порядъчно пиян, но упорито настоявал, че сам ще шофира белия пикап на път към дома си. В отчаян опит да му попречи, жена му нарязала с нож и четирите гуми на возилото, разказал пред „Уикенд“ запознат с историята.

След последвал шумен скандал със съпругата си, Андре Токев все пак успял да се качи в мерцедеса, подкарвайки возилото въпреки четирите срязани гуми. Прочутият готвач изминал с пикапа си само няколко километра, опасно криволичейки по джанти по Околовръстното шосе, преди да бъде приклещен от три полицейски патрулки след серия от подадени сигнали от други шофьори на тел. 112. Засега не е известно дали и съпругата на Андре Токев е сред хората, обадили се на спешния телефон, за да докладват за пиян шофьор зад волана. Самият кулинар обаче е спестил пред разследващите, че негов близък е направил опит да го свали от пикапа, нарязвайки гумите му. При разпитите си пред полицаи Токев е разказал, че е спукал и четирите гуми на возилото си след като се качил на бордюра на Околовръстно шосе пред магазин на голяма мебелна верига, след което продължил само по джанти.

Делото срещу родения в германския град Лайпциг шеф готвач ще стартира в Софийския районен съд през януари догодина, след като прокуратурата вече внесе обвинителния акт с искане за ефективна наказателна присъда срещу Андре Токев. Според обвинението, кулинарят е шофирал с 2 промила алкохол в кръвта си, а не с 1,79, както бе посочено при задържането му.

Поне докато съдебния процес стартира, Андре Токев не може да ръководи лично двата си ресторанта в София, тъй като е въдворен под домашен арест. Със заведенията се оправя съпругата му Мария, която се води и собственик на ресторантите. Макар да е финансист по професия, а не кулинар, половинката на Андре Токев се справя успешно със задачата, признават клиенти на ресторантите на злочестия готвач.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com