Изненада! Какво откри Елизабет II в салатата си

Кралицата имала специален тефтер, в който записва оплаквания и похвали от храната

Изненада! Какво откри Елизабет II в салатата си | StandartNews.com

Чарлз Оливър, бившия кралски служител, разкрива, че Нейно Величество веднъж е открила охлюв в едно от ястията си. Той описва случката в книга, съставена от дневници и личните му спомени. Реакцията на кралицата обаче била впечатляваща.

В книгата си "Вечеря в Бъкингамския дворец" Оливър споделя подробности за бележника, който се дава на кралицата при всяко хранене. В него тя може да сподели мнението си за храната, включително за нещата, които би искала да се променят или би искала да опита отново.

"Веднъж върху откъснатия горен лист открили мъртъв охлюв. 'Намерих това в салатата - вие бихте ли го изяли?' - беше написала кралицата на листчето", разкрива кралският служител.

Според него в повечето случаи книгата оставала празна. Той споделя, че кралицата не била суетна по отношение на храната.

Случвало се обаче, когато има гости на неофициален обяд и те реагират положително или отрицателно на пържените картофи или брюкселското зеле, например, кралицата да направи дискретна бележка за бъдеща справка. Това се записвало надлежно от кухнята, за да се помни изискването, когато гостите дойдат отново. 

В документалния филм на ITV "Кралицата на света" кралският готвач Марк Фланаган разкрива, че една от любимите й храни е популярно зеленчуково ястие от Карибите, наречено "калалу".

През 2018 г. кухните на двореца за кратко са били център на карибската гастрономия, за да могат група хотелиери от региона да приготвят редица нови ястия, които Нейно Величество да опита.

Марк Фланаган споделя, че няколко от карибски ястия били приети особено добре, предава ladyzone."Супата калалу беше абсолютна сензация. Получавах мейл след мейл, в които ми се казваше, че трябва да я правя по-често".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай