Христосков: 325 лв. е неотложна помощ, обезщетенията са отделно

Христосков: 325 лв. е неотложна помощ, обезщетенията са отделно | StandartNews.com

София. 325-те лева, отпуснати от правителството на пострадалите от наводнението в Мизия, са неотложна помощ за най-необходимото, а не обезщетение за изгубеното имущество. Това заяви по БНТ Йордан Христосков, вицепремиер и министър на труда и социалната политика в служебното правителство. Това не е същинската помощ и обезщетение, което те ще получат за загубеното си имущество и разрушените си домове, обясни министърът. Около 1150 души ще имат право да получат тази неотложна помощ. До петък сумите са изплатени на 522-ма пострадали.

Другото, от което се нуждаят хората там, са работници, които да помогнат за възстановяването на нормалния живот, както и дезинфектанти, напомни социалният министър.

Вицепремиерът съобщи, че до края на седмицата ще започнат заседания на Консултативния съвет по пенсионна реформа с цел изготвянето на различни варианти, които ще бъдат предложени на следващото правителство. В съвета няма да има политици, за да не се политизира темата, допълни Христосков.

"Даваме си сметка, че за два месеца и половина не може да се свърши някаква съществена работа и да преобърнем негативните тенденции по много проблеми – в това число безработица, или да направим всичко необходимо в пенсионната реформа, но можем да дадем старт на едно добро начало", посочи социалният министър Йордан Христосков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай