Григорий Лепс в битка с Бил Гейтс за Развод на 2021

Съвременният Висоцки се разделя с разкошни апартаменти, вили и магазин за диаманти

Григорий Лепс в битка с Бил Гейтс за Развод на 2021 | StandartNews.com
  • Музикалната топ звезда на Русия сложи край на 20-годишния си брак с балерината Анна
  • Съвременният Висоцки се разделя с разкошни апартаменти, вили и магазин за диаманти

 

10 дни преди края на годината изглеждаше, че разводът на годината е без конкерунция. Бил Гейтс изненада света през пролетта, когато съобщи, че жена му Мелинда е подала документи в съда. Идеалната американска двойка се оказа перфектна само за пред камерите, а семейство Гейтс се събра публично само веднъж – на сватбата на дъщеря си. Гейтс продължава да е машина за пари, а жена му успешно управлява фондацията му и се радва на свободата си.Историята с пълна сила се повтаря в навечерието на Нова година, но в другия край на света.Единият е бизнес император на западния свят, другият е музикалният идол на източния – Григорий Лепс, наричан новия Висоцки. Роден в Грузия, отраснал в Сочи с мечтата да е спортист, Лепс завладява не само сърцата на руснаците, но е любим певец на поколения азери, грузинци, китайци, както и източноевропейци.

Един от приказно богатите руски певци, с имане за около 1 милиард долара

верен приятел и на Алла Пугачова, и на Филип Киркоров, той направи десетки хитове. Един от тях – „Огледала“, с Ани Лорак, има над 100 000 000 гледания в социалните мрежи. Всяка негова песен се превръща в мегахит. Негова емблемата са разрошените кичури, сините и розовите стъкла на очилата и дрехите в бордо. Както и безупречния брак. Досега.Най-изненадващо той се разведе с жена си Анна, с които бяха заедно повече от 20 години. Време, през което им се родиха три деца.

21-ви век идва с ада и рая за Лепс

38-годишният певец прави зашеметяваща кариера и на едно от партитата с приятели в бар среща красивата балерина Анна, десет години по-млада от него. Влюбва се безумно, разделя се с първата си съпруга, която е и ученическата му любов и започва нов живот. Малко по-късно обаче съдбата му нанася тежък удар и той губи гласа си. Следват множество операции на гласните струни, а след упорити тренировки той успява отново да се възкачи на музикалния Олимп. Анна е неотлъчно до него и постепенно семейството им се превръща в икона за останалите звезди в шоубизнеса.

Анна е олицетворение на идеалната жена

- търпелива, мъдра и красива. Бракът им изглеждаше безоблачен, а последният им съвместен пост от края на лятото с нищо не подсказва за приближаващия се развод.Много от феновете на 59-годишния Лепс все още не искат да повярват, че двамата са разделени. Те твърдят, че истинската причина е желанието на певеца да привлече допълнително внимание върху себе си. Те припомнят, че само преди месец се появи съобщението, че Лепс е влязъл в психиатрично отделение на московска болница, но впоследствие се оказа, че това е поредната фейк новина, опровергана лично от музикалната топзвезда.Разривът в семейството бе огласен от адвоката на Лепс, който в края на ноември заяви, че отношенията им са в криза, а молбата за развод е внесена от Анна. Никой от двамата съпрузи не се яви на делото и досега не е коментирал причината за раздялата. Макар адвокатът на певеца да твърдеше, че той е направо съкрушен, ден преди развода Лепс се появи на новогодишен концерт и заяви пред публиката: "Аз все още съм женен". Не изглеждаше нито покрусен, нито въодушевен.Докато новината за развода на Лепс обикаляше с пълна сила музикалните среди, двамата с Анна използваха времето до делото, за да поделят имуществото си без публични скандали и без да стигат до съда. Оказа се, че той излиза от любимата си компания за продажба на бижута, за да я остави в ръцете на бившата си.Но това далеч не е единствената му придобивка, с която се разделя. Съгласно руските закони,

екссъпругата получава солиден процент от заработваната сума

от певеца, както и половината от съвместното им имущество, придобито по време на брака. Лепс вече няма да се наслаждава на разкошната гледка на просторния си апартамент от 300 кв. м. на брега на река Москва, който е записан на името на доскорошната му жена. По текущи цени той е оценен на 230 милиона рубли или над 5 милиона лева. Лепс губи правото да живее и в другия си двустаен апартамент в столицата, оценен на около 70 милиона рубли или 1,5 милиона лева.Не е ясно при кого отиват останалите компании на името на Лепс, главно в ресторантьорския бизнес. Те обаче вече не са толкова успешни заради пандемията и едва ли са били ябълка на раздора при разделянето на семейното имущество.Най-голям интерес предизвиква въпросът на каква сума ще сложи ръка Анна по отношение на приходите от концертите на Лепс. От години той е сред най-успешните и високоплатени певци.

За двучасово изпълнение взима около 3 милиона рубли, което е над 70 000 лева

а когато пее на частни празненства сумата скача до 180 000 лева.На новогодишни корпоративни празненства тази година участието му достигна 280 000 лева - нива, които са недостижими дори за Алла Пугачова.Участието му като жури в Гласа на Русия също удари рекорд. Там за един сезон заработи 1,8 милиона лева, отделно попълни банковата си сметка с космическите суми от реклама на различни продукти.По данни на списание Forbes, Лепс заема осмо място в списъка на най-богатите руснаци за 2020 година, заработил 5,3 милиона долара. На Анна по закон занапред се пада една трета от тази сума, тъй като две от децата им са още непълнолетни.

Голямата слабост на Лепс са къщите му в Подмосковието. Те са две, като едната бе строена в продължение на повече от 10 години. Представлява уникален замък сред гора и езеро, цената й е над 20 милиона лева.Има и впечатляващ автопарк от 19 джипа и лимузини, сред които Бентли, Рейндж Роувър и Майбах. Всички те са в емблематичния цвят за него – бордо.

Хобито му от 20 години е да колекционира икони

Причината е ясна – вярата в Бог, която му връща гласа. Преди години той ги показа всичките на изложба в Държавния исторически музей. Без една – подаръкът му от президента Путин.Сдобил се е с уникални шедьоври от 16-ти до 20-ти век. Някои е получил като подаръци, други ги купува от страната и чужбина. Колекционери твърдят, че когато се появи на пазара рядка икона, Лепс предлага най-високата цена и винаги печели. Смята се, че стойността на колекцията му е почти сто милиона долара.Накъде ще отведе Лепс новата рязка промяна в живота му, тепърва ще стане ясно.Дали се е появила нова жена, както при Бил Гейтс? Едно е ясно – както Гейтс, така и Лепс не оспори нито едно от желанията и претенциите на благоверната си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай