Гранични полицаи предотвратиха няколко опита за нелегална миграция

Гранични полицаи предотвратиха няколко опита за нелегална миграция | StandartNews.com

Хасково. Няколко опита за нелегално влизане на българска територия стопираха граничарите от ГКПП-Капитан Андреево през последните дни.  Към 18,30 часа в петък на влизане в страната в автобус “Мерцедес”, с румънска регистрация, като пътник в него се пробвал да мине с паспорт с  френска виза.

Проверката на  «Гранична полиция» обаче разкрила, че  34- годишният гражданин на Кот Д Ивоар е с подправена виза. Мъжът  е отведен  със заповед за полицейско задържане и е настанен в помещение за временно задържане в ГПУ-Свиленград.

 Малко след 20 часа, същата  вечер, отново на пункта Капитан Андреево, за влизане в страната пристигнал лек автомобил “БМВ”, румънскиа регистрация. Шофьорът му 49- годишен ирански гражданин показал  разрешително за пребиваване в Румъния. Придружавала го 43-годишна иранка, която извадила същия документ.  При инспекцията на  автомобила, граничните полицаи открили на задната седалка покрит с дрехи  нелегален пътник – иранец на 49 години.

Тримата са задържани със заповеди за полицейско задържане и са отведени ГПУ Свиленград. Автомобилът им е иззет с протокол.

Следващият случай е минути по-късно. На пункта за влизане в страната се подредил автомобил “Ланча”, шофиран от Г.М. /23г./, който пътувал с още трима българи по документи. При паспортната проверка е установено, че един от тях не съответства на снимката от паспорта и в същност е палестинският гражданин. Пътниците са задържани, автомобилът е иззет.

И за трите случая е еведомена е Районната прокуратура в Свиленград. По случаите работят  и разследващи полицаи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай