Гафове на Оскарите

Звездите се хлъзгат и падат, грешат имена и пускат ръце на колеги

Гафове на Оскарите | StandartNews.com

След като Ал Пачино отлично отигра спъването и падането по червения килим на наградите БАФТА, сега очакваме следващите каскади под блясъка на прожекторите – на 9 февруари, когато светът ще научи кои са поредните носители на Оскари. 92-то издание отново ще бъде без водещ – като през 2019-а. Но това не означава, че не чакаме емоции. Най-приятните, естествено, ще са свързани не само с нахилените физиономии на победителите, но и с шоуто - сър Елтън Джон и всички, номинирани за най-добра оригинална песен, ще пеят съвсем на живо. В навечерието на най-грандиозната вечер в киноиндустрията ви припомняме някои култови гафове от историята на Оскарите.

Джеймс Франко и Ан Хатауей – твърде изненадващ дует - през 2011-а се качиха на сцената, за да водят представлението без грам синхрон помежду си. Той беше сдържан, почти отегчен, докато тя компенсираше с прекалена жизнерадостност. Черешката на тортата бе моментът, в който водещите решиха да  разменят ролите си – Ан облече костюм, а Джеймс се отдаде напълно на задачата си в рокля и перука.

Дженифър Лорънс се бори за титлата „Кралицата на гафовете“. За актрисата Оскарите наистина са Обетованата земя, защото звездата много обича да лежи на нея – през 2014-а тя падна на червения килим, а година по-рано се хлъзна по стълбите на път към сцената, за да прибере статуетката за най-добра актриса за „Наръчник на оптимиста“.

Джон Траволта също има богат опит. През 2014-а излезе на сцената, за да представи Идина Мензел, която се готвеше да изпее хита си от „Замръзналото кралство“ „Let It Go“, но й обърка името. Година по-късно обаче Мензел си отмъсти на Траволта - когато тя трябваше да го представя на публиката, също обяви грешното име. Двамата се прегърнаха, той си призна, че го заслужава, но историята не свършва до тук. След като се отдалечиха един от друг, Джон хвана челюстта на Идина и започна да масажира брадичката й леко притеснително и малко по-дълго, отколкото се налагаше.

Траволта направи още една сексистка щуротия – докато Скарлет Йохансон си позираше съвсем спокойно, неподозирайки, че той може да я атакува, актьорът мина зад нея, хвана я с една ръка през ханша, докато я целуваше по бузата. За момент Скарлет се стъписа, но се успокои, когато видя кой си позволява подобни своеволия. Хората обаче останаха леко потресени от видяното и не бяха сигурни как да реагират. Папараците, разбира се, удариха джакпота.

През 2015-а водещ на церемонията беше звездата от „Как се запознах с майка ви“ Нийл Патрик Харис. Актьорът със сигурност успя да бъде запомнен, защото по средата на шоуто се съблече по бельо, за да исценира момент от филма „Бърдмен“ с Майкъл Кийтън и Ема Стоун, който тогава бе номиниран в няколко категории и успя да си осигури три победи.

През 2018-а Франсис Макдорманд спечели приза за най-добра актриса за „Три билборда извън града“, а след като се присъедини на афтър парти към колегите, за да отпразнуват успеха, се оказа, че някой на мига е откраднал статуетката й. За щастие, тя беше открита бързо и актрисата успя да се наслади на триумфа си.

Все още се говори и за грешката, която допусна Уорън Бийти през 2017-а, обявявайки „Ла ла ленд“ за най-добър филм, когато статуетката беше предназначена за „Лунна светлина“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай