Френските парашутисти извършили престъпление

Френските парашутисти извършили престъпление | StandartNews.com

София. В Наказателния кодекс има достатъчно текстове, инкриминиращи действията на френските парашутисти, които бяха погнати и натупани от местните хора в село Коиловци.

„Съгласно член 279, ал. 1 от Наказателния кодекс, който влезе или излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта, се наказва с лишаване от свобода до 5 години”, каза депутатът от левицата Румен Петков пред БНР. Още повече, че във французите са били открити и морфин, както и специализиран фотоапарат и GPS.

Събрани са 50 подписа, необходими за изслушването на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов пред Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред за случая с тримата французи-парашутисти, открити на 17 ноември в землището на село Коиловци, съобщи Петков.

По думите на Петков, всички зададени от него въпроси по разследването на случая към министрите на отбраната и на вътрешните работи остават без отговор от тяхна страна или отговорите, които се дават, не отговарят на истината.

„В отговорите има нещо много смущаващо”, посочи Петков и уточни, че са прескочени редица процесуално-следствени действия, като дори не е бил направен оглед на местопрестъплението, а чужденците не са били задържани, а само лекувани.

Петков бе категоричен, че България няма интерес да задълбочава този скандал, защото той в крайна сметка ще рефлектира върху взаимоотношенията с Франция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай