Философи в меле за Алма матер

Студенти си разменят юмруци заради опашка, декан брани чиновници

Философи в меле за Алма матер      | StandartNews.com

София. Изнервени студенти се сбиха на опашка, но не пред дискотека, а във Философския факултет на Софийския университет. За инцидента съобщи младеж в писмо до news.bg.

Според студента причината за боя е приемното време на служителките - 3 часа на ден, което довело до струпване на стотина чакащи. Към 14,30 часа във вторник един от тях, който придружавал жена с увреждания, не издържал и започнал да крещи на студент, разказва авторът на писмото. Подразнило го, че някои студенти предават книжките и на други свои колеги. Напрежението ескалирало. "Едно момиче беше грубо изблъскано, след което настана меле, други хора се блъскаха и удряха, трети ги разтърваваха. Малко след това стана нов бой - неуталожилите се още страсти взеха отново връх и някакви хора започнаха да се бият пак. През това време дойде и охраната", продължава разказът. Студентът е пуснал и видео от телефон на бутаниците на опашката. Инцидентът се случва в непосредствена близост до кабинетите на декана на факултета и ректора.

Деканът Димитър Денков отговори, че записването на студенти всъщност е започнало от 20 август - "време предостатъчно, за да се избегнат опашките", ако студентите се организират. "Във факултет с 3200 студенти и само едно помещение, в което работят четирима, надали е възможно това да става по-бързо и при известния манталитет, който личи в иначе семплото видео.

Позволявам си да отбележа, че има и арогантни студенти, а не само служители", пише проф. Денков. "От известно време се опитваме да оправим нещата поне с опашките и се надявам това да стане по-скоро с електронизация на приема", допълва той. По думите му най-лесно би било всеки студент да получава мейл с дата, час и минута за записването си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай