Факир на пурите навива тютюн край морето

Хосе Алберто Пепе е торседор с най-високата квалификация в областта

Факир на пурите навива тютюн край морето | StandartNews.com

Варна. Един от най-добрите майстори на пури  в света  ще навива луксозния тютюн  на открити демонстрации  по време на  Фестивала  на пътешествията и свободното време през уикенда. Кубинецът Хосе Алберто Пепе е професионален торседор, който притежава най-високата квалификация в областта –степен 9. Своето майсторство той ще покаже в организираната Havana night с пури и кубински ром в „МОЛ Варна”. Феновете на ароматния тютюн обаче ще димят навън заради забраната за пушене в закрити помещения. Ценителите на пътешествия могат да се пренесат  навсякъде по света чрез  уникални кадри от Индия, Хималаи, Турция, Испания, Германия, Израел, от дълбините на Червено море, Индийски и Тихи океан, които са от изложбата на подводна фотография на Мартин Христов.

По време на фестивала ще има демонстрации на скално катерене и алпинизъм на клуб „Варнаклайминг”. А негов председател е последният командир на подводница”Слава” и известен водолаз кап.I ранг Камен Кукуров.В клуба тренират деца и възрастни върху най-голямата стена в Източна България ,висока 18 метра и с отклонение 10 м.Най-запалени катерачи се оказват морски капитани , техни помощници в екипажите  и доктори.

Щандове на фестивала на пътешествията и свободното време наредиха най-големите туроператори .Сред тях „Албена тур” прави вече записвания за море през следващото лято с 5 % отстъпка.Според експертите българите се записват най-много за близките дестинации –Гърция и Турция за посрещане на коледните и новогодишните празници.От екзотичните страни най-голям интерес има към Бали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай