Сряда,

Ето защо малините са най-полезният плод

От: Агенция Стандарт -
1443
Ето защо малините са най-полезният плод
A
A
A

Редовната консумация на плодове е полезно за здравето. Но малините са най-добрите заради количеството диетични фибри, които съдържат.

Една чаша малини съдържа 8 грама фибри. Те могат да помогнат за изхвърляне на токсините от тялото, както и при възпаление на червата и за загуба на тегло. Освен това малините са богати на витамин С, манган, витамин К, желязо, магнезий, фосфор, калий, мед, тиамин, калций, цинк и витамини Е, А и В6.

Те съдържат и антиоксиданти, които според "Healthline" са важни за здравето на клетките, които се борят с оксидативния стрес. Високият оксидативен стрес се свързва със заболявания като рак, диабет и сърдечни заболявания. Освен това е доказано, че антиоксидантите имат свойства против стареене.

Общите ползи, които бихте получили от други плодове, не са еднакви. Боровинките са чудесен източник на същите хранителни вещества, но не съдържат толкова фибри - 3,6 грама. Ягодите са с по-ниско съдържание на калории и богати на витамин С, но отново имат по-малко фибри - 3 грама.

Малините могат да се нарекат най-добрият плод дори само заради количеството фибри, които съдържат.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com