Събота,

Ето кой български бизнесмен купи имението на гръцкия крал

От: Стандарт -
7605
Ето кой български бизнесмен купи имението на гръцкия крал
A
A
A

Българският бизнесмен Спас Русев е новият собственик на луксозната вила на бившия крал Константин в Порто Хели, като плати за придобиването й над 10 милиона евро, пише "Труд".

68-годишният българин Спас Русев е смятан за един от най-важните инвеститори в Югоизточна Европа и президент на Viva Corporate Bulgaria със седалище в София и офиси в Лондон, където пребивава постоянно със семейството си.

Спас Русев на вернисаж в Пловдив

Решението на Русев да инвестира в Порто Хели чрез закупуване на имението на бившия крал Константин в Агиос Емилианос едва ли е случайно, коментират гръцки медии.Един поглед към личния му акаунт в Instagram е достатъчен, за да разберете любовта, която изпитва към Арголида, който посещава редовно през последните години.

Всъщност години наред Русев поддържа приятелски отношения със семейството на бившия крал и по-точно с двамата му първородни сина  Павлос и Николао. През септември 2016 г. Павлос присъства на рождения ден на любимата съпруга на Русев - Дилияна, в известния "Loulou's" в Лондон. Всички заедно са пътували до Спецес и Хидра, до момента, в който 68-годишният бизнесмен не е изявил желание да придобие собствен земен рай в Гърция.

За споразумението между продавача и купувача се говори, че е поето от голяма счетоводна кантора в елитния атински квартал Колонаки, което дава зелена светлина на бившия крал да пристъпи към продажбата. Така от известно време луксозната къща с частния плаж, 30-метровия басейн, 12-те спални, фонтаните и плочките, закупени директно от Мароко, смени собствениците си.

През уикенда новият собственик пристъпи към първите промени, които иска да направи.Цялата миналата седмица Русев беше в Агиос Емилианос, за да уточни последните детайли по малкия ремонт, както и за декорацията на вилата. Най-много го интересуваше поставянето на произведения на изкуството от личната му колекция във всекидневните и спалните. И той, и съпругата му са страстни колекционери на книги и съвременно изкуство. 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички