Ето кои храни ще ни спасят от магнитни бури

Ето и от какво да се пазим

Ето кои храни ще ни спасят от магнитни бури | StandartNews.com

През април ни очакват няколко магнитни бури, включително на Великден. Те могат да повлияят на нашето здраве, като водят до главоболие, умора, безсъние и други проблеми. Затова е важно да имаме в предвид, че храненето ни може да има голямо въздействие върху нашето физическо и психическо благополучие, когато те се разразяват.

ВИЖ ОЩЕ: Силна магнитна буря на Великден, кой да внимава

Една от добрите диети, която може да помогне при магнитни бури, е диетата, богата на антиоксиданти, пише actualno.com. Лекарите съветват да добавите в диетата си храни, богати на витамин С, като цитрусови плодове, ягоди, червени пиперки, зеленчуци и други. Витамин С е мощен антиоксидант и може да помогне да се намали въздействието на магнитните бури.

Добавете също така в диетата си храни, богати на витамин Е, като ядки, семена, авокадо и зелени листни зеленчуци. Витамин Е е също един от най-мощните антиоксиданти, който може да помогне да се намали въздействието на магнитните бури.

Избягвайте храните, богати на захар и прости въглехидрати, тъй като те могат да допринесат за нарастване на нивата на инсулин и да доведат до промени в храносмилателната система. Такива са вафли, бисквити, шоколади и подобни. 

Накрая, не забравяйте да пиете достатъчно вода, която е от ключово значение за поддържането на здравето ни. Предпочитайте плодове, зеленчуци и зелени чайове, които също могат да помогнат за поддържането на хидратацията на тялото. Следвайки тези прости храни, можете да помогнете на тялото си да се адаптира по-лесно към магнитните бури и да намалите риска от въздействието им върху здравето ви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай