Четвъртък,

Ето как ще изглежда автомобилът на Apple

От: Стандарт, снимка Autorama UK LTD -
436
Ето как ще изглежда автомобилът на Apple
A
A
A

Дизайнерите от бюрото Vanarama създадоха 3D модел на бъдещия автомобил на Apple въз основа на патентите, подадени от корпорацията. Концепцията на бъдещия автомобил е описана на сайта на компанията.

Моделът наподобява електрическия пикап на Tesla Cybertrack, но има по-малко остри ъгли на тялото. Изображенията показват, че бъдещата кола ще получи кросоувър форм-фактор с четири врати. Автомобилът е със заоблен покрив с панорамно остъкляване. Apple Car разполага с прибиращи се врати, LED фарове и задни светлини, както и решетка на бронята в стил Mac Pro.

В кабината има голям сензорен екран, с помощта на който водачът може да получава информация от бордовия компютър и да управлява функциите на автомобила. Воланът е разположен отдясно и има конзолата за взаимодействие с асистента Siri. Въпреки факта, че колата има електрическо задвижване и автоматична скоростна кутия, дизайнерите показаха три педала.

„Използвайки истински патенти, подадени от Apple, ние създадохме дизайна на очаквания Apple Car“, казаха създателите на концепцията. Според тях външният вид на автомобила може да се промени преди запалване.

По-рано беше съобщено, че Apple продължава работата по първата кола. През ноември източници на Bloomberg заявиха, че Кристофър Мур, бившият ръководител на развитието на автопилотите на Tesla, се е присъединил към компанията , пише Лента ру.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com