Дженифър Анистън отвърна на слуховете за бременността

Преди приемах всичко много лично, признава актрисата

Дженифър Анистън отвърна на слуховете за бременността | StandartNews.com

Една от любимките на Америка Дженифър Анистън отговори на твърденията, че е пожертвала шанса си да бъде майка в името на актьорската си кариера пред изданието The Hollywood Reporter.

52-годишната звезда говори за хората, които изразяват мнение за живота ѝ без да знаят нищо за нейната „лична“ или „медицинска“ история в статия, публикувана в сряда, цитирана от Vesti.bg. През 2006 г. след раздялата й с Брад Пит, Анистън, тогава 36-годишна, каза пред Vanity Fair, че „винаги е искала да има деца“.

Актрисата проби в Холивуд с ролята си на Рейчъл от култовия сериал „Приятели“ и това накара феновете и критиците ѝ да се почувстват достатъчно комфортно, за да правят необосновани предположения относно личния ѝ живот. Анистън признава, че „хората със сигурност проектират върху теб“, но подчерта, че нейната „работа“ е „да ти покажа на какво съм способна, а ти решаваш дали искаш да го приемеш“. „Преди приемах всичко много лично – слуховете за бременността и като цяло предположението: „О, тя избра кариерата пред децата“, казва тя.

„Нямаш представа какво се случва с мен в личния ми живот, от медицинска гледна точка, защо не мога… мога ли да имам деца? Те не знаят нищо“, продължи тя и нарече разпространените спекулации „болезнени“ и „просто гадни“.

Относно факта, че много пъти стойността на жените се оценява въз основа на това дали са женени и дали имат деца, Дженифър Анистън смята, че това са „велики глупости“ и отбеляза, че някои известни личности като Доли Партън по някакъв начин не са определяни по това дали имат мъж и деца. „Никой не се опитва да я постави в този стереотип“, обяснява Анистън.

Тя посочи и двойния стандарт, от който се възползват мъжете. „Мъжете могат да се женят толкова пъти, колкото искат, могат да се женят за жени, които са с по 20 или 30 години по-млади от тях. На жените не е позволено да правят това“, казва тя.  

Кинозвездата също така изрази мнение как фокусът върху личния живот на звездите вече не се ръководи от „медиите“, а от „обикновените хора“ благодарение на появата на социалните медии.

„Все едно медиите са предали меча на всеки, който седи зад компютърен екран, за да бъде трол или както го наричат и да тормози хората в секциите за коментари“, каза тя. „И не знам защо има такава жестокост в обществото. Често се чудя на какво се радват тези хора“. Тя също се пошегува и с предишни спекулации за личния ѝ живот чудейки се през смях: „Все още ли чакам близнаци? Ще бъда ли майка-чудо на 52 години?“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай