Донесоха камъчета от Израел за жертвите на атентата

Донесоха камъчета от Израел за жертвите на атентата | StandartNews.com

София. На възпоменателна церемония в Централната софийска синагога в памет на петимата граждани на Израел и българина Мустафа Кьосов, загинали при терористичния акт в Бургас на 18 юли, близките на загиналите положиха камъчета, донесени от родината им Израел, пред портретите на жертвите от взрива на летище "Сарафово".

Народите на България и Израел и целият свят няма да допуснат терорът и страхът да ни отклонят от нашата цел - толерантност, мир и просперитет за нашите народи и за цялото човечество. Това написа президентът Росен Плевнелиев във възпоменателната книга в памет на жертвите на терориста камикадзе на летище "Сарафово".


"Този атентат показа жестокото лице нa тероризма. Убийството на невинни граждани не може да бъде оправдавано от която и да е кауза. Борбата срещу тероризма е обща кауза на демократичния свят. Само заедно можем да попречим и да гарантираме, че никой няма да изпита загубата на близки по един толкова жесток и несправедлив начин”, подчерта президентът.

Близките на жертвите, представители на еврейската общност у нас, както и български политици и общественици присъстваха на молебена. От името на премиера Бойко Борисов бяха поставени цветя пред портретите на всяка една жертва. Правителствето бе представено от министъра на отбраната Аню Ангелов, а от Израел специално за церемонията присъства вицепремиерът и министър по стратегическите въпроси Моше Яалон.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай