Домусчиев: Нужни са промени, бизнесът няма доверие в МВР

Домусчиев: Нужни са промени, бизнесът няма доверие в МВР | StandartNews.com

Бизнесът няма доверие в МВР, нужни са промени. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев пред БНТ. "Никъде по света не е нормално да има протести на полицията и армията. Тогава става преврат или хунта", коментира още той.

"Това не е нормален начин на протест. Има определени длъжности в МВР, които трябва да бъдат по-добре платени. Но в МВР има нужда от промени. Хората нямат доверие в МВР. Бизнесът също. Трябва да бъдат направени реформи за доброто на МВР", коментира Домусчиев. Той заяви, че само Русия и Алжир ни изпреварват по полицаи на глава от населението и допълни, че бизнесът издържа една цяла армия. "Ето един пример. Купуваме един завод в Италия, има само един портиер. В Пещера имаме 15 души охрана и плащаме два пъти за нашата сигурност - един път на МВР и втори път на нашата охрана", заяви Домусчиев.

"Не знам дали е правилно да се орязват 20-те заплати, със сигурност обаче пенсионната възраст трябва да се увеличи. Не може ние да се пенсионираме на 65, 67 или 68 години, а тяхната възраст да не се пипа", отсече председателят на КРИБ.

Домусчиев опонира на Румен Петков, който беше преди него в студиото и каза, че полицаите си заслужават компенсациите заради дежурствата по празниците и Нова година. "Баща ми работеше в електорснабдяване, нямам спомен да си е бил вкъщи на Нова година. Не е бил някаква специална категория и стресът му не е бил по-малък", каза Кирил Домусчиев.

"Чинониците трябва да излязат от формата на първа категория и да бъдат намалени. Хората на улицата, на границата - за тях трябва да има максимално заплащане, това е категорично", предложи от ефира на националната телевизия бизнесменът.

Припомняме, че вчера четирите национално представени работодателски организации се обявиха срещу исканията на полицаите. Това става ясно от тяхно официално становище, изпратено до медиите. От него става ясно, че работодателите не одобряват и протестните действия на униформените в страната и че че МВР все по-малко работи в интерес на гражданите на страната ни, а полицаите са се вкопчили в напълно незаслужени привилегии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай