Дарик напуска АБРО

Причината е твърдението, че операторите задържат над 80% от приходите си

Дарик напуска АБРО | StandartNews.com

София. Българското национално Дарик радио подаде документи за напускане на Асоциацията на Българските Радио - и Телевизионни оператори (АБРО), съобщават от медията.

Ефективността на асоциацията е под въпрос и това е причина за желанието на медията да се оттегли от нея, уточняват от ръководството.

Дарик бе единствената национална радиомрежа, член на АБРО. Член на асоциацията е и бТВ, която в края на месец декември миналата година влезе в търговски спор с кабелния оператор "Булсатком".

През тази седмица АБРО оповести позицията си по добилите публичност проблеми между телевизиите и кабелните оператори.  Чрез нея бяха отправени нападки към "Булсатком", че укрива абонати. Освен това АБРО обърна внимание, че операторите задържат над 80% от приходите си, които според АБРО би следвало да се инвестират в покупки на телевизионна продукция.

Така изразена позицията на АБРО не е потвърдена от Дарик радио, тъй като медията не следи текущата кореспонденция в асоциацията, която се готви да напусне. Тъй като намира изнесените в позицията твърдения за "манипулативни" "Булсатком" обяви вчера категорично намерение да потърси правата си в съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай