Четвърти протест срещу закриване на жп гара

Четвърти протест срещу закриване на жп гара | StandartNews.com

За четвърта поредна година жителите на плевенското с. Горни Дъбник излизат на протест срещу опитите да бъде закрита местната ж. п. гара. Според Николина Горанова, кмет на селото, евентуална промяна на статута й в спирка ще лиши от достъпен транпорт ученици, пенсионери и работещи, тъй като за тях няма директен автобус до областния център. Ако пък се отнеме възможността за товарене на продукция от двете зърнобази и склада на Държавния резерв, ще се увеличи трафика на тежки камиони, заради който са се пропукали стените на десетки къщи.

Протестът е мирен и е насрочен за 9 ч. в сряда. Точно по това време се очаква комисия от националната компания „Железопътна инфраструктура" да изготви протоколи за предстоящото закриване на гарата.

„От компанията оправдават закриването на гарата със съкращаване на персонала. В същото време твърдят, че служителите ще бъдат преразпределени на други работни места. Това обезсмисля целта за икономия на средства. Ще бъде закрита чакалнята и хората ще мръзнат навън, а сградата ще бъде разграбена", алармира Петко Мачковски от инициативния комитет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай