Чавдар след "Фермата": Трябват ни българи, за да оцелее страната

Не ни е нужна само наука и образование, каза хлебарят

Чавдар след "Фермата": Трябват ни българи, за да оцелее страната | StandartNews.com

Чавдар Христанов е поредният участник, напуснал "Фермата". Той изоставя позицията си в големия корпоративен свят, за да стане хлебар. При гостуването си в "Тази събота и неделя", донася направени от него направена празнична погача, баница и симид. 

"Когато един хлебар вложи любовта и сърцето си в това, той не е никак беден" - споделя той за направения избор на професия. 

Работният му ден започва в 4:30, когато се "завърта тестото". Чавдар е на 46 години от Плевен, наследник на голям род с богата история. Прадядо му е бил част от опълчението на Шипка, а самият той носи традициите на българското патриархално семейство. Баща е на три деца, макар да е искал да има пет. 

"Не ни е нужна само наука и образование, на нас ни трябват хора, българи. Те трябва да се родят и възпитат в нашите ценности. Това е начинът България да оцелее" - така той обяснява желанието си за многобройно семейство. 

Казва, че живеем в "сбъркано време", защото се опитваме да вземем практики от други народности, които не ни пасват. Според него нацията ни се топи и ние забравяме историята си.  

Майката на Чавдар е учителка, но според него в Деня на будителите тя няма да получи и едно цвете, защото "Не слушаме будителите си и ги забравяме много бързо, след като излезем от средата на образованието. Това също е проблем за нас."

Като причина да влезе във "Фермата" определя желанието си да намери "нещо в себе си". Признава, че е открил и неща, които не е искал. Очаквал е другите участници да имат висок български дух, който да го зареди, но разбра, че неговият е бил най-висок.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай