Чакаме пари от Брюксел “на ръка”

Проучване в Силистра регистрира очакването, евросредствата да се раздават както социалните помощи

Чакаме пари от Брюксел “на ръка” | StandartNews.com

Силистра. "Най-разпространеното схващане сред хората е, че евросредствата, които България получава от Брюксел трябва да се разпределят "на ръка". Този извод е направен от експерти, работещи в областния информационен център в Силистра, след проведено в града проучване на тема "Първите седем години на България в ЕС."

В продължение на седмица анкетьорите са разговаряли с 258 души. 243 от запитаните са заявили, че знаят за получаваните от страната ни средства от ЕС. Болшинството от тях считат, че подобно на социалните помощи, тези пари трябва да се разпределят пряко между гражданите, за да имат те лична полза от евросолидарността.

Включените в разяснителната кампания доброволци се опитали да обърнат представите на нашенците, като обяснят ползите от инвестиции в публични проекти, които да подпомагат развитието на общността като цяло. Най-голямо разбиране, че средствата трябва да се използват за проектни разработки, които носят обща полза, са демонстрирали гимназистите в Силистра, чиито училища са били санирани и модернизирани с пари от европейските програми, съобщиха от областния информационен център в крайдунавския град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай