Бургас и Пловдив си разделят Митница Свиленград

Бургас и Пловдив си разделят Митница Свиленград | StandartNews.com

Митниците в Бургас и Пловдив ще си поделят звената на закритата с правителствено решение в края на миналата година Митница Свиленград.

Окончателно и чисто документално южното митническо звено престава да съществува в 00.00 часа на 11 януари. Документът за това е вече разписан от министърът на финансите.

Най-големият у нас сухопътен ГКПП „Капитан Андреево" минават в структурата на митница Бургас. Към морското митническо звено ще е е МП Жп гара Свиленград.

Досегашните Митнически бюра, който работиха под шапката на Митница Свиленград са разпределени на подчинение на Митница Пловдив. Под нейна шапка от следващият понеделник ще работят.

МБ Кърджали, към което е и Маказа, и Митническото бюро Хасково. Те ще са със стандартно работно време от 9 до 17.30 часа от понеделник до петък.

Под шапката на Митница Пловдив се създава и ново митническо бюро Свиленград с код BG003010. То ще е с работно време от 8 до 20 часа и 7 дни в седмицата.

Митническите пунктове, които преминават в структурата на Митница Бургас, ще работят на 24 часов режим 7 дни в седмицата.

Във връзка с структурната промяна МП Капитан Андреево няма да обслужва икономическите оператори от 23 часа до 24 часа на 10 януари.

От митническата администрация уточняват, че в случай, че икономическите оператори са подали транзитни декларации преди 23 часа на 10-ти този месец, но митническите формалности за поставяне под режим не са били изпълнени до този час, същите ще се анулират и икономическите оператори ще е необходимо да подават нови митнически декларации с новия код на митническото учреждение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай