Бранд показва китайка без макиаж, сънародниците й оскърбени

Супермодел с лунички дава повод за недоволство

Бранд показва китайка без макиаж, сънародниците й оскърбени | StandartNews.com

Бранд показва китайка без макиаж, китайците оскърбени

Испанската брандова марка Zara заснела в реклама китайски модел с лунички, което възмутило сънародниците й. Това съобщава South China Morning Post. На снимката в крупен план е заснет китайският супермодел Ли Цзинвен заедно с друго момиче от европейски произход, демонстриращи лъскаво и матово червило в бордо.

Потребителите на китайската социална мрежа Weibo били възмутени от неретушираното лице на техния модел. Те решили, че от брандa се присмиват на китайците, открито демонстрирайки техните "недостатъци". „Преди да представяте продуктите на китайския пазар, се научете да уважавате вкусовете на хората. Не разбирам защо Zara е избрала лице, покрито с лунички?”, пише един от тях.

„Това означава ли, че всички азиатски жени имат малки очи и лунички?“, възмущава се друг потребител.

Представител на марката Zara обаче защитава рекламата: „Испанците имат съвсем различни стандарти за красота и по никакъв начин нямат за цел да изкарат този модел ужасен. Те обикновено не ретушират фотографиите на момичетата и това е истинското й лице“, каза той.

Китайската преса сравнява инцидента с ноемврийския скандал, провокиран от рекламната кампания на италианската модна къща Dolce & Gabbana. В навечерието на седмицата на модата в Шанхай марката пусна видеоклип, на който китайска жена безуспешно се опитва да яде италианска храна с китайски пръчици, а гласът зад кадър прави хапливи коментари по този повод.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай