Бракониер би горски стражар и заплаши семейството му

Бракониер би горски стражар и заплаши семейството му | StandartNews.com

Бракониер с 40 акта е удрял горски стражар и е заплашил със саморазправа семейството му, съобщиха от Агенцията по горите, предаде БНР.

Горският не за пръв път се срещна с местния бракониер с дълъг престъпен стаж. Поредната среща е при проверка на постъпил сигнал за незаконна сеч.

 "Сега е дошъл денят да ви ликвидирам, да се отърва от вас, за да няма кой да ме притеснява вече, да си крада на спокойствие", казал бракониерът на стражаря.

Подобни заплахи горският чува не за първи път. Също не за първи път му посягат с брадва. Предишният път досъдебното производство е прекратено с препоръката да се оплаче, когато "има дупка в главата от брадвата.

"Въпреки многократните писма до прокуратурата, винаги се отказва образуване на наказателни производства срещу тези лица. Държавата се оказва безсилна", каза шефа на регионалната Дирекция на горите в София Мартин Иванов. Според него случаят не е единствен.

Подробностите и коментарите по този и други подобни случаи, които зачестяват, ще чуете в предаването "Преди всички" след 9 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай