Борисов по стъпките на Лили Иванова. Ето как си пази здравето

Борисов по стъпките на Лили Иванова. Ето как си пази здравето | StandartNews.com

Пред препълнена с хора зала в Търговище по време на предизборната кампания за местните избори Бойко Борисов изненада присъстващите, разкривайки, че се грижи за здравето си по рецепта на примата на българската естрада Лили Иванова, с която са дългогодишни приятели. По време на речта му пред симпатизанти гласът му падна няколко пъти и се наложи той да прекъсне изказването си, за да отпие вода. Именно тогава лидерът на ГЕРБ реши изненадващо да сподели пред присъстващите:

„Не знам дали знаете, че Лили Иванова, която е много добър приятел и на мен, и на партията, има една тайна – буркан с мед. Пее и гребе с лъжицата. На нашата възраст трябва всички да почваме с бурканчетата по-често“, сподели Борисов, който уточни, че също разчитал на природния лек, за да подсилва имунната си система.
Самата Лили казва: „Тайната ми е в нещо, което на много хора може да се стори чудно и дори нереално, но е така – ям много мед, направо в промишлени количества. За един месец изяждам около 2,5-3 килограма мед и това е съвсем сериозно. Просто не мога без него. Всеки ден хапвам по стотина грама, а може и малко повече, като не забравям да пия и колкото се може повече вода. Това е, не е кой знае каква философия. Задължителното обаче е медът да е истински, а не с глюкоза“, разкрива Лили Иванова.

Хилядолетният опит на народната медицина, както и по-новите проучвания на съвременни учени отреждат на меда място сред природните продукти с най-мощно лечебно действие. Той съдържа всички необходими за човека хранителни вещества: въглехидрати, липиди, белтъчини, витамини и минерали. Тяхната биологична стойност се дължи на богатото съдържание на ензими, аминокиселини, естествени антибиотици, хормони и др. Голям брой от тези вещества пчелите получават наготово от лечебните растения.

Освен за лечение на някои заболявания, общо укрепване на организма и повишаване на съпротивителните му сили пчелните продукти и особено медът са подходящи и като ежедневна здравословна храна. Медът е използван като храна още от пещерните хора. Пчели са отглеждани в древния Египет преди повече от 6000 години. Още тогава е установено, че освен хранителни качества медът притежава и ценни лечебни свойства. Още Хипократ го е описал като отлично средство за укрепване на организма. Всекидневната консумация на мед само за месец води до подобряване на всички системи в организма, намалява холестерола, повишава количеството на червените кръвни клетки, вдига имунитета и има много други ползи. Самата Лили Иванова препоръчва да се консумира планински билков мед, по възможност от района на Родопите, където въздухът е невероятно чист, а билките особено лековити, пише "Ретро".
 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай