Бончев без откуп, фондацията фалира

157-те хиляди евро били вложени в организацията, която не работи от 2012 г.

Бончев без откуп, фондацията фалира | StandartNews.com

София. Ангел Бончев няма да може да вземе нито лев от неправителствената организация "Утре за всеки". Благотворителната организация получи 157 000 евро от групата за отвличания "Наглите", след като успя да похити съпругата на бившия изпълнителен директор на "Литекс" Ангел Бончев - Камелия. След разкриването на бандата обаче фондацията отказа да върне парите и затова Бончев заведе дело.

Сега се оказа, че собственичката й Нина Хаджийска е декларирала пред НАП, че не развива дейност, както и че няма приходи и разходи през 2012. Освен това е закрила и всичките си банкови сметки. "Съжалявам за Ангел Бончев", бе единственият коментар на Хаджийска пред медиите. Според нея съдебното решение, с което бе постановено 157-те хиляди евро да бъдат върнати, няма как да бъде изпълнено. "Имаме юридическа кантора, която се занимава с това", бе лаконична шефката на фондацията.

Преди Нова година Върховният касационен съд не допусна обжалване на решението на Софийския апелативен съд, с което остави в сила решението за унищожаването на договора за дарените 157 000 евро. Хаджийска настоява, че парите са получени и изразходвани като дарение, което е отразено и в счетоводните документи. От фондацията все още използват сградата на болницата "Царица Йоана - ИСУЛ", тъй като договорът им не е изтекъл. От здравното заведение обясниха, че не са виждали никой от организацията, но и не могат да влязат в имота, тъй като е заключено и нямат достъп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай