Боби Шоу прави фокуси за Тато и Пенчо Кубадински

Борислав Борисов впечатлил и японски премиер

Боби Шоу прави фокуси за Тато и Пенчо Кубадински | StandartNews.com

Борислав Борисов, известен като Боби Шоу - заместник-председателят на "Съюза на илюзионистите в България", разкри за срещите си с Тодор Живков, Фидел Кастро и Пенчо Кубадински. 

"Бях петгодишен, когато той (Тато), заедно с Фидел Кастро, дойдоха в Луковит, за да открият новия площад. Тогава на мен се падна честта да им поднеса погача с шарена сол.

Години по-късно бях сред артистие в Бояна, които трябваше да изнесат програма пред гостуващия у нас японски премиер. Охраната ни предупреди, че нямаме право да се приближаваме до масата, около която седяха високопоставените личности. Извадих малка кърпична, набутах я между пръстите си и тя изчезна. Номерът ми предвиждаше въпросната кърпичка да се появи отново от кутия цигари, която трябваше да взема от някои от компанията на Първия. Сред тях обаче, никой не пушеше.

Виждах провала си и в този момент японецът ми се усмихна. Решен на всичко, отидох до него и под салфетката на чинийката с бадеми извадих скритата кърпичка. Охраната ме гледаше враждебно, самураят се изправи, леко ми се поклони, а всички на масата започнаха да ръкопляскат. Тогава Живков поиска: Я направи един фокус на Пенчо Кубадински. Изнадих дунапренена топка, пъхнах я в ръката му, той я стисна, а когато я отвори, топките станаха две. Всички започнаха да се смеят", разказа Боби Шоу пред "Блиц".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай