Благоевград отбелязва Международния ден срещу наркоманиите

Благоевград отбелязва Международния ден срещу наркоманиите | StandartNews.com

Благоевград. Днес в 10:00 и 16:10 часа Благоевград ще отбележи Международния ден за борба с наркоманиите.

Общинският съвет по наркотични вещества призова всички учители, ученици, родители, журналисти и граждани да запазят заедно една минута мълчание. Тя ще бъде в памет на Вероника Герин, убита от наркомафията, и на всички репортери, загинали при защита на обществено значими каузи и всички български момичета и момчета, жертва на наркотиците. В 10:00 часа Младежки общински съвет по наркотични вещества ще отличат хората, помогнали в реализирането на дейностите по превенция на наркоманиите за учебната 2012-2013 година.

Те ще посетят отделните институции, за да връчат благодарствени грамоти. Първата им спирка ще бъде Окръжен съд, след това Окръжна прокуратура, Областна дирекция на МВР – Благоевград, КАТ – Благоевград и Православен информационен център. За цялостната работа и усилия в общата кауза грамоти ще получат младежите от МОСНВ, Младежки дом – Благоевград и Второ основно училище „Димитър Благоев". След връчване на отличията ще започне информационна кампания за вредата от употребата на наркотици. Участниците в инициативата на Общински съвет по наркотични вещества- Благоевград могат да изпратят послание на [email protected] до 27 юни 2013г. Те ще бъдат събрани и предоставени на Н.П. Джон Роуън – Посланик на Ирландия в България.

 

"По повод 26 юни – Международния ден за борба с наркоманиите, приемете моите най-искрени поздравления за активната дейност на Вашата младежка структура. Младежите от Младежки общински съвет по наркотични вещества (МОСНВ), са неуморни в стремежа си да подкрепят усилията на Общински съвет по наркотични вещества - Благоевград /ОбСНВ/ в борбата с употребата на наркотици и последващата агресия". Това се казва в поздравителния адрес на изпълнителния директор на Международната асоциация за борба с наркоманията и наркобизнеса Румен Бояджиев до председателя на ОбСНВ д-р Теменужка Любенова.

"Разнообразните превантивни дейности на членовете на МОСНВ са доказателство за креативността и гражданската ангажираност на тези млади хора. Каузата, която защитават, е от значение за широката общественост и е в полза на здравото, умно и прогресивно бъдещо поколение на Европа. Радвам се, че България има такива будни младежи, които са се нагърбили с един от най-сложните проблеми на нашето съвремие – наркотиците", пише Бояджиев.

"Пожелавам късмет на Младежки общински съвет по наркотични вещества – Благоевград, и успешна бъдеща реализация в живота на всички участници в него", допълва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай