Анджелина Джоли образова децата по света

Актрисата и BBC пускат документална поредица за пандемията

Анджелина Джоли образова децата по света | StandartNews.com

Анджелина Джоли и BBC ще представят нова документална поредица, която да образова децата за пандемията от коронавируса. Както стана ясно, актрисата е изпълнителен продуцент на „BBC My World“ – предаване, което анализира историите зад новините и предлага факти и информация, които да помогнат на тийнейджърите над 13 да изградят собствено мнение по важни международни теми. Сега „BBC My World: Coronavirus“ ще включва блогове и разкази на младежи по света, които са в изолация заради кризисното положение. Децата ще споделят съвети и стратегии за усъвършенстване на домашното обучение и експерти на BBC ще отговарят на медицински въпроси.

„Децата по света не са били извън класните стаи за толкова дълго време от Втората световна война насам. Това е нещо, което те ще запомнят. Това е нещо, което дори и по-възрастните поколения не са преживявали. Начинът, по който днешната младеж се справя с тази криза, е уникален. Ние искаме да им осигурим надеждна и адекватна информация – да оспорват всичко, което четат, да търсят фактите в новините и да се учат от опита на съмишлениците си“, гласи официалното изявление на носителката на „Оскар“.

„BBC My World“се излъчва по „BBC World News“. Съдържанието се разпространява още по 42-те чуждоезични канала на BBC и във видеоканала на телевизията в „YouTube“. От BBC ще споделят поредицата си и със сайта на ЮНЕСКО „Global Education Coalition“, който осигурява дистанционно обучение за изолираните деца по света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай