6 трупа на пътя след серия катастрофи

6 трупа на пътя след серия катастрофи | StandartNews.com

Шестима души са загинали, един е с опасност за живота, други 20 са ранени при 20 пътни инцидента само за 24 часа в страната. Само на територията на София са станали 5 тежки и 55 леки произшествия, при които има 1 загинал човек и 7 ранени. Трима загинаха малко преди 21 часа на 8 май на прохода "Хаинбоаз".

Колата им се ударила челно в ТИР близо до село Пчелина. Загиналите са една жена и двама мъже. Движението в района на катастрофата бе възстановено чак около 1.30 ч след полунощ. Към 6.30 ч сутринта пък двама души загинаха при катастрофа след Кнежа в посока град Искър.

Тогава зверски една в друга се набиха "Фолксваген Пасат", "Фолксваген Голф" и "Дачия". Двама от загиналите са шофьорът на "Дачия" на 49 години и неговият спътник на 37 години. Починала е и 69-годишна жена, пътувала в автомобила с марка "Фолксваген Пасат". Водачът на превозното средство на 72 години е откаран в плевенската болница със сериозни наранявания.

Товарен влак пък едва не размаза пиян шофьор с "Голф" и спътника му на жп гара Велиново, край Шумен. Близо 200 шофьори са заснети да управляват автомобилите си с превишена скорост в София само за четирите почивни дни, отчетоха от столичния КАТ. Установени са и 40 водачи без книжки. Общо констатираните нарушение са 96.

От днес КАТ съвместно със Столична община стартират акция срещу шофирането в бус лентите. Цялостните проверки за спазването на Закона за движение по пътищата от служители на отдел "Пътна полиция" - СДВР продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай