„1917“ стана фаворит за „Оскар“

Гилдията на американските продуценти обявиха победителите си

„1917“ стана фаворит за „Оскар“ | StandartNews.com

Военният епос „1917“ прибра приза за топ лента на наградите на Гилдията на американските продуценти и официално се превърна във фаворита за „Оскар“ за най-добър филм.

„Лентата отдава почит на всички, които са се били през Първата световна война и са защитавали ценностите, на които държим най-много. В днешно време – изпълнено с конфликти и деления, лесно приемаме за даденост мира, който сме наследили“, коментира продуцентът Пипа Харис.

Хитът на HBO „Succession“ триумфира в телевизионната категория и прибра приза за топ драма, а „Fleabag“ на Фийби Уолър-Бридж спечели наградата за най-добра комедия. „Чернобил“ е минисериал номер 1, а „Да напуснеш Невърленд“ за Майкъл Джексън е най-добрата документалистика

Продуцентската фирма на Брад Пит „Plan B“ бе наградена с приза „David O. Selznick Achievement Award in Theatrical Motion Pictures“ за изключителен принос към киноиндустрията. Холивудският мачо прие отличието от името на колегите си.

„Съжалявам само за едно – че делим едно име с контрацептивно хапче. Не очаквахме подобен развой на събитията, когато кръстихме фирмата в началото“, каза Пит в речта си, сдържайки смеха си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай