11 години решетки за убиец на ясновидка

11 години решетки за убиец на ясновидка | StandartNews.com

Бургас. 11 години ще лежи в затвора 65-годишният Андрея Влаев, който жестоко уби ясновидката Валя от Бургас. Мъжът, който е живеел с нея на семейни начала, призна зверското престъпление в съдебната зала. "Бяхме разделени. Аз се върнах при нея, за да й отнема живота, а за да остареем заедно. Кротък и добродушен човек съм, даже глоба нямам", заяви пред магистратите Андрея.

Той разказа, че в деня на убийството изпаднал в умопомрачени и изгубил всякакъв контрол. Причината била жесток скандал между двамата. Зверското убийство стана на 23 август миналата година в дома на Валя. Докато двамата се карали, приятелят й Андрея грабнал 5-килограмова гира и я стоварил върху главата на ясновидката. След това я ударил още няколко пъти с тежкото желязо и буквално й разбил черепа. След това сам се предал в полицията.

Убиецът заяви, че искрено се разкайва и че иска да изживее последните си дни у дома и да умре в леглото си, а не в затвора. Защитата му се опита да смекчи наказанието като изтъкна, че Андрея бил подложен на жесток психически тормоз от Валя. Тя изпадала в тежки истерии, обиждала го, че е дребен, а на комшиите разказала, че не е добър в секса. В квартала често я виждли да отваря прозореца и да крещи в несвяст "децата се давят". Андрея Влаев я молел много пъти да се лекува при психиатър, но тя отказвала. В злополучния ден ясновидката получила нов пристъп и започнала да го обижда. Той не издържал и я убил в пристъп на ярост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай