100 бона за ръкавицата на Джако

Прочутият аксесоар беше разигран на търг в Тексас

100 бона за ръкавицата на Джако | StandartNews.com

104 031 долара даде пожелал анонимност колекционер за ръкавицата на Джако. Прочутият бял аксесоар на поп краля е бил разигран на търг в Тексас, въпреки пандемията, съобщава The Sun.  Новият собственик на толкова важния детайл от визията на великия музикант се е сдобил и с писмото, което доказва, че ръкавицата е била подарена на  УНИЦЕФ през 1998 година.

Джако се появява за пръв път на концерт с бялата си ръкавица през 1983-а - той я носи на дясната си ръка. Когато през 1999-а го питат защо ръкавицата е една, поп кралят отговаря: „Защото с една е по-яко, отколкото с две”.

През 1984-а Майкъл Джексън подарява ръкавицата на художника Пол Бедард, който рисува по поръчка на музиканта много платна, някои от които днес са признати за произведения на изкуството.

Вещи на Майкъл Джексън периодично се появяват на аукциони. Негово сако беше похарчено за 298 000 долара  при наддаване на събитие, организирано от Julien's аuctions. Той го е обличал на първото си турне през 1987-1989-а, а след финала му се е разписал върху плата на дрехата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай