Военният театър черпи с женски хит

Дъщерята на Наум Шопов режисира три атрактивни актриси в "Стъпка по стъпка"

Военният театър черпи с женски хит | StandartNews.com

Няколко дами черпят с феминистки хит в Театъра на армията. Лиза Шопова – дъщерята на Наум Шопов, режисира  Анастасия Ингилизова, Гергана Плетньова и Евелин Костова в пиесата на  Питър Куилтър „Стъпка по стъпка“. Плакатът пък е рисуван от Рада Миладинова – внучката на Григор Вачков.

Пищната и отракана Паула, умозрителната и плаха Софи и разколебаната цинична булка Моника се събират, за да изкачат планината в памет на починалата си приятелка. „Какво се случва, когато три жени малко „по принуда“ тръгват на двудневен поход? Естествено си споделят, но не всичко, после без видима причина се карат и сдобряват. „Малко“ се напиват, уж се мразят, но пък много се обичат. Да, на пръв поглед това е пълен хаос от чувства, но ние, жените, го наричаме приятелство. И колкото и да ни вълнуват мъжете, има нещо, което те не могат да ни дадат А то е този разпилян пъзел от чувства, в който успяваме да не се изгубим.  Два дни, през които три жени взимат важни решения, преодоляват препятствия, които водят до абсурдни и трогателни ситуации по между им. Ще си кажат ли истината, ще намерят ли сили да си простят, ще оцелеят ли в тази враждебна среда?  И все пак – това, което се случва в планината, си остава в планината!“, коментира Лиза Шопова, която напомня, че на мъжете също ще им е много забавно да гледат постановката.  

Срещата на трите „мацки“ с природата и неочакваните трудности напомнят, че в забързания свят никой няма време нито да надникне в себе си и да разкрие докрай чувствата си, нито да разбере близкия човек. Около палавниците за разкош подскачат трима юнаци, които бърборят на развалени италиански, английски и немски – в техните алпийски одежди се кипрят студенти от класа на Атанас Атанасов в НАТФИЗ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай