Влади Въргала готви мемоарите си

Противоепидемичните мерки не притесняват актьора, стига хората да имат възможност да дойдат да гледат

Влади Въргала готви мемоарите си | StandartNews.com

Преди 10 години излезе един от най-обичаните и забавни български филми – „Операция Шмени капели“ на актьора Владислав Карамфилов, известен като Влади Въргала. Актьорът разказа в ефира на bTV, че е писал историята през нощта, когато е станал баща. Доста след това му е хрумнало да направи постановка, а успехът в театъра го подтиква да я превърне във филм. Той разкри, че работата по филма е била дълъг и трудоемък процес.

Филмът, който излезе през октомври 2011 г., е с бюджет от около един милион лева и според актьора това е добра инвестиция от страна на държавата. Той посочи, че през целия път на филма от страниците на сценария до киноекраните и телевизията, се генерират печалби, които връщат около 50 млн. лева в държавата. Според него проблемът не е, че не се отпускат достатъчно пари за филми, а че те се крадат.

В момента Влади Въргала готви следващия си спектакъл, озаглавен „Мемоарите на един Въргал“. Идеята му е хрумнала преди 4 години, когато всичките му близки и приятели се събират, за да го изненадат за 50-ия му рожден ден.

Противоепидемичните мерки не го притесняват, стига хората да имат възможност да дойдат да гледат, дори и с изискване за зелен сертификат. Той разкри, че засега има продадени само 12 билета, но би играл и за толкова хора. В най-лошия случай всички заедно ще отидат в кафенето пред театъра, за да пестят ток.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай