Веско Маринов каза защо дойде войната

Не мога да оправдая днешните действия на Русия, заяви култовият певец

Веско Маринов каза защо дойде войната | StandartNews.com

"Никога не съм се замислял дали догонвам времето, в което живея, но си мисля, че успявам да бъда във времето, в което сме. И тук е голямата роля на самия изпълнител, говоря за творчеството си. Имах късмета и шанса да срещна композитора Тончо Русев, който промени целия ми живот в началото на 90-те години и поета Евтим Евтимов, с които бяхме едно неделимо трио в продължение на много години...Направихме десетки песни...Аз усетих в един момент, мъж на 30 години, започнах да мисля като тези безкрайно уважавани и талантливи творци, който бяха на по 70 години. Така развих моя стил и чрез другите композитори, така че да бъда близък до всички възрасти...", сподели пред БНР Веселин Маринов.

"От детството си имам незабравими спомени - безкрайно щастливи и безгрижни дни. Много исках да стана производител на хляб, защото живеехме в близост до завод за хляб. И сега ми се иска още да си направя хлебарница, да усещам мириса на прясно изпечен хляб...

Но в крайна сметка се оказа, че трябва да инвестирам през годините в много скъпата и все по-модерна техника за концертите си и музиката...", каза певецът.

По думите на Маринов няма по-лошо нещо от войната на този свят, може би само да загубиш дете:

"Много обичам Русия, пял съм стотици пъти и в бившия СССР, и в Русия, и в Украйна... Имам албум на руски, уважавам хората там с тяхната богата култура...Но каквото и да кажа, не мога да оправдая днешните действия на Русия...Аз обаче имам и друга теория, твърде дълго нямаше война, а тя идва, за да дойде и по-доброто след това...", смята певецът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай