"Умирай трудно" е най-гледаният филм

По време на пандемията британците са прекарали два пъти повече време пред екрана

"Умирай трудно" е най-гледаният филм | StandartNews.com

Класиката на Брус Уилис "Умирай трудно" оглави класацията за най-гледаните филми, предадоха от Контактмюзик. Екшън комедията е гледана средно по 12 пъти от британската публика, установи проучване на стрийминг платформата NOW TV. Лентата обаче дели първото място с още два хита - "Мръсни танци" и "Магьосникът от Оз". 

След това се нарежда оригиналната трилогия на "Междузвездни войни". Епизоди IV, V и VI са гледани по 11 пъти. Плътно до тях застана оригиналният "Мери попинс" със същия брой гледания.

"Завръщане в бъдещето", "Цар Лъв", "Феноменалните", "Роки", "Ловци на духове", "Таласъми ООД" и "Смъртоносно оръжие" са сред филмите, които са гледани по 10 пъти. "Топ Гън", "Кръстникът" и "Хари Потър и Философският камък" имат по 9 гледания, а класацията закрива "Челюсти" с 8.

Изследването показва още, че британците са гледали два пъти повече филми от обичайното по време на карантината, като са прекарали средно 39 дни за година в проследяване на филми и сериали. Оказало се също, че много британци гледат любимите си предавания в банята или в тоалетната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай