Сърменов: Огромен грохот ще се стовари върху главата ни

Трябва да има ден за размисъл, ушите да ни починат от глупостите, които слушаме, каза той

Сърменов: Огромен грохот ще се стовари върху главата ни | StandartNews.com

Типично за българина - не може да мислим цяла година и си бъркаме в носа, и изведнъж имаме един ден за размисъл, и се започва. Този ден трябва да го има, за да успокои напрежението и ушните ни миди да си починат от глупостите, които слушаме. А ако наистина ние трябва да го използване за мислене - би било много тъжно. Това заяви директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Ние последните 2 години нямаме държава и са виновни всички, които го направиха. Отново няма да има правителство и в крайна сметка ще са още едни изхарчени пари, още една стъпка към инфлацията и всички неща, които ни заобикалят. Огромен грохот ще се стовари върху главата ни, но ние сме си виновни. Изпихме интелигенцията на времето, направихме всичко възможно да нямаме мислещи хора", подчерта Сърменов.

"Доста ме плаши, че българинът нищо не е разбрал - ниска избирателна активност, ниско ниво на мислене, нисък обществен морал. Стигнахме до крайна форма на оглупяване. Статистиките показват пълния крах на образователната система. Не е само да вдигнеш заплатите на учителите, не е само в това да се вдигнат парите на пенсионерите. Въпросът е в това да събудиш тези хора. Ние сме на дъното във всякакъв вид мислене", категоричен е той.

"Ние много обичаме да бъдем неоправдани, бедни и нещастни. Имаме достатъчно работа. Има един феномен на пазара на труда - няма хора, ти търсиш хора, но няма хора, така че не сме бедни, ние сме невъзпитани и неграмотни", добави Сърменов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай