Шимпанзе общува с хората

Шимпанзе общува с хората | StandartNews.com

"Зората на планетата на маймуните" е продължение на хита от 2011-а

В "Зората на планетата на маймуните" зараждащата се нация от генетично еволюирали човекоподобни е застрашена. Заплаха за маймуните, предвождани от шимпанзето Цезар, са група хора, които са оцелели от върлуващия преди десетилетие унищожителен вирус. Двете страни сключват крехък мир, но скоро са доведени до ръба на война, чийто изход ще определи кой ще бъде доминиращият вид на Земята.

През 2011 г. "Възходът на планетата на маймуните" се превърна в световен касов хит с приходи от близо 500 млн. долара. Дължеше се на невероятното изпълнение на Анди Съркис и зашеметяващи новаторските визуални ефекти. Това бе първият игрален филм, който е заснет и разказан от гледна точка на съзнателно животно - персонаж с човешки качества и герой, с когото зрителите имат истинска емоционална връзка. Лентата завършва с освобождаването на приматите от човешките им надзиратели в момент, когато смъртоносен вирус вече се разпространява в световен мащаб.

Режисьорът на "Зората..." Мат Рийвс иска сега филмът му да продължи последователността и да пасне на времевата линия на първата част. В новата история маймуните продължават да изграждат своята общност в Мюр Уудс. Отвъд територията на приматите върлува пандемия - вирус, който е унищожил голяма част от човешкото население по света. Постепенно светлините на цивилизацията започват да избледняват и човечеството загива. Продуцентът Дилън Кларк отбелязва: "Вирусният апокалипсис удря хората и 10 години по-късно броят им е силно намален. Маймуните пък се справят доста добре. Цезар ги повежда към свободата и построяват нов дом. Маймуните са се увеличили, а хората са намалели. И сега двата вида ще се изправят един срещу друг. И все пак в "Зората..." става въпрос за оцеляване, а не за апокалипсис."

Всички тези събития отново се въртят около Цезар, който е начело на нация от примати, които водят богат и охолен живот. Десет години по-късно той е изправен пред предизвикателството да се изяви като добър лидер и да защити половинката си и двете деца пред лицето на подновеното взаимодействие с хората. В същото време Цезар е в конфликт с човешката природа заради начина, по който е отгледан сред хората. Той е бил аутсайдер, въпреки че е научил начина им на мислене във "Възходът...". Сега, във втората част, главният герой, който общува с Цезар, е Малкълм (Джейсън Кларк).

Той е бивш архитект, който е загубил жена си по време на пандемията. Сам отглежда сина си и отчаяно поддържа надеждата и стабилността, която той и Александър намират в малка колония от оцелели хора в Сан Франциско. "Малкълм е огледало за Цезар. Той се опитва да възстанови своята общност от руините на един свят, който си е отишъл завинаги", казва режисьорът.
Цезар и Малкълм трябва да направят труден избор между компромиси и решения, които другият не би уважил. И двамата са бащи и трябва да защитят не само себе си, но и зараждащите се общества на двата вида. Така че в най-общ план филмът е историята на две семейства - човешко и приматско. В лентата виждаме и Гари Олдман като лидера на човешката колония Драйфус. Кери Ръсел, Кевин Ранкин, Тоби Кебел, Джуди Гриър са останалите звезди в екипа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай